T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Gürpınar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz Tarihçesi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yaptırılan ,2003-2004 eğitim-öğretim yılında Gürpınar İMKB Endüstri Meslek Lisesi olarak Elektronik ve Kimya Bölümlülerinden 238 öğrenciyle eğitim-öğretime başlayan okulumuz, 2004-2005 eğitim-öğretim yılında bilgisayar (donanım) bölümü de eklenerek, eğitim-öğretim hayatına devam etmiştir. 2005-2006 yılı itibariyle Teknik Lise Elektronik Bölümü ve 2006-2007 yılında ise Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı açılmıştır. 2008-2009 eğitim öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi bünyesinde Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Alanı açılmıştır.

Okulun kurucu ilk müdürü Süleyman AYDIN'dır. Sırasıyla İbrahim ŞEKER, Serpil ÇAPUNAMAN, Ali GÜNBEK, Cahit MÜFTÜOĞLU, Oktay AVCI müdürlük görevlerini başarıyla sürdürmüşlerdir. Şu an okul müdürlüğü görevini  Mehmet Ali ŞAHİN yürütmektedir.

Okul 1 ana bina ve 2 ek binadan oluşmaktadır. Ek binalarda mesleki eğitim verilmektedir. Ana binada derslikler ve laboratuvarları yer almaktadır. Toplamda 30 adet derslik bulunmaktadır.

Kurum bünyesinde  2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 8 yönetici, 83 öğretmen, 1004 öğrenci bulunmaktadır.

Okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim yılında özel plan ve proje uygulayan okullar bünyesine alınmış olup,2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanına sınavla öğrenci almaktadır.

Anadolu Meslek Programı bünyesinde Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve Kimya Teknolojisi Alanı ve  Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Alanları bulunmaktadır.Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren merkezi sınav sistemiyle de öğrenci almaktadır. Açıköğretim Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve Kimya Teknolojisi Alanlarında akşamları eğitim vermektedir.Ayrıca MESEM bünyesinde de eğitim verilmektedir. Okul genelinde 8 adet Bilişim Teknoloji Laboratuvarı 5 adet Elektrik-elektronik Laboratuvarı, 5 adet Kimya Laboratuarı, 1 adet Fizik Laboratuvarı, 1 adet Biyoloji Laboratuvarı, Kütüphane , Çok Amaçlı Salon, Müzik odası, Oyun Sahası yer almaktadır.

2020-2021 Eğitim öğretim yılında adı değişerek,Gürpınar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur.

Yayın: 13.05.2013 - Güncelleme: 26.10.2022 19:14 - Görüntülenme: 22291