T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Gürpınar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZ “ESAFETY LABEL” E-GÜVENLİK ETİKETİ ALDI.

OKULUMUZ “ESAFETY LABEL” E-GÜVENLİK ETİKETİ ALDI.

 

Her geçen gün önemi daha iyi kavranan e-Güvenlik kavramı artık dijital ortamda bireysel güvenlikten öteye giderek, kurumların ve ülkelerin politikalarına dahil olmuştur. Uluslararası geçerliliği olan bu etiket, okullara uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmaktadır

Okulumuz, aralarında ülkemizin de bulunduğu Brüksel Merkezli 38 Avrupa Ülkesinin Eğitim Bakanlıklarının üye olduğu Avrupa Okul Ağı ( Europen Schoolnet) in değerlendirme kriterleri doğrultusunda, 2024 yılında okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak ve güvenli internet kullanımında farkındalık yaratmak amacıyla uygulamaya konulan ''eSafety Label'' ( Güvenli İnternet Etiketi ) bronz etiketi almaya hak kazanmıştır.

Iron (Demir), Bronze, Silver ve Gold Label olarak kategorilendirilen sistemde  ilk aşamada  18 ay süreyle  Bronze Label (Bronz Etiket)  alan okulumuz oluşturulan eylem planına göre okul çalışmalarını devam ettirerek Silver veya Gold seviyesinde etiket almak üzere eSafety platformundaki dijital varlığını devam ettirecektir.

                                                              

eSafety Label Nedir?

 

Çevrim içi olarak eSafety Label’ın resmi adresi olan www.esafetylabel.eu üzerinden ulaşılan modül, okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetidir.

eSafety Label web sitesi, öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezidir. Okulların kendi çevrim içi güvenliklerini değerlendirdikleri, iyileştirdikleri ve güçlendirdikleri hareket eylem yapısıdır.

ESafety Label Topluluğu, 38 ülkeden yaklaşık 4.000 öğretmen ve Eğitim Bakanlıkları, üniversiteler, Güvenli İnternet Merkezleri gibi irtibat noktalarını bir araya getiren geniş bir ağdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 10:18 - Görüntülenme: 89
  Beğen | 0  kişi beğendi